Grime

Wanneer je toneel speelt, kruip je in de huid van een ander. Onze grime-kunstenaars zijn daarbij onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat het plaatje in de spiegel klopt bij het personage dat je speelt. Zelfs als dat plaatje totaal anders is dan je eigen gezicht. Met de juiste grime, voel je je een heel ander mens.

KNAL toneel | grime

Meer dan grimeren alleen

Als grimeuse zie je de spelers op een belangrijk moment. In de uurtjes vlak voor een voorstelling, spelen zenuwen en plankenkoorts vaak een hoofdrol. Maar onze grimeuses hebben stalen zenuwen. En naast grime-talent hebben ze ook coachende vaardigheden. Ze stellen je op je gemak en zorgen voor een moment van ontspanning. Onmisbaar voor een geslaagde voorstelling.

KNAL toneel | Sanne verzorgt de grime bij Annemarie.

Trots op onze grime

De grimeuses van KNAL zijn wereldberoemd in Leende. Ze betoveren niet alleen de gezichten van onze spelers, maar zijn ook actief bij andere verenigingen. Zo verzorgen ze de grime voor de tonpraotersavonden van De Lindse Blaos en bij de spooktocht van Jong Nederland en DOSL. Eigenlijk zijn ze ook helemaal niet ‘van ons’ maar we zijn er evengoed apetrots op.

Overige werkgroepen